![]()
2018-04-30; 08:53:53 | Kuchnia Czas na pyszny posiłek pod chmurką Początek maja to najwyższy czas na rozpoczęcie - jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście - sezonu grillowego. Warto więc może zainaugurować go z pysznym szaszłykiem w dłoni. powróć do strony głównejOpłukać mięso wieprzowe i drobiowe (jego ilość zależy od towarzystwa, w jakim zamierzamy zakończyć sezon) pokroić je na równe kwadraty, następnie, na specjalnie przygotowane patyczki nakładać na przemian z cząstkami cebuli i papryki, skropić olejem, posypać przyprawą i po kilkugodzinnym "leżakowaniu" w lodówce upiec na rozgrzanym mocno grillu - to chyba najprostszy z możliwych przepisów na pyszne szaszłyki. Dlatego dzisiaj pójdziemy nieco dalej. Może będzie to nieco lżejszego, ale zapewne niezapomnianego dla naszego podniebienia. Spróbujmy więc szaszłyka drobiowego na ostro-słodko. Jeżeli zamierzamy spotkać się w czteroosobowym gronie, należy przygotować 60-70 dkg piersi z kurczaka, puszkę ananasów, główkę czosnku, oliwę, sól oraz pieprz. Mięso należy opłukać, następnie pokroić w kostki, natomiast krążki ananasa na trzy części. Mięso należy przez dwie godziny trzymać w zalewie z soku ananasa, czterech łyżek oliwy oraz zmiażdżonych trzech ząbków czosnku. Następnie mięso na przemian z czosnkiem należy nadziewać na przygotowane wcześniej patyczki, posypać przyprawami i grillować według uznania - od 15 do 20 minut. Zapewniamy, że warto! SMACZNEGO Poleć artykuł swoim znajomym Jeszcze nie dołączyłeś do nas na Facebooku? "Zalajkuj" nas teraz
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]()
Radosław Witkowski (prezydent Radomia): Oszałamiająca frekwencja świadczy o tym, że wybory dla radomian były bardzo ważne. ![]() ![]() ![]() [2020-12-29; 10:41:38 ![]() [2020-12-28; 22:24:52 ![]() [2020-12-24; 03:13:45 ![]() [2020-12-24; 03:12:23 ![]() [2020-12-22; 17:09:37 ![]() [2020-12-21; 10:35:47 ![]() [2020-12-19; 14:04:14 ![]() [2020-12-17; 11:26:19 ![]() [2020-12-16; 09:00:57 ![]() [2020-12-15; 08:35:30 |